Couture Korea på San Francisco Oriental Art Museum

A Sunday Funday i SF på Oriental Art Museum
För allt drama måste du sätta upp när du är online i San Francisco Bay-området – de hyperuppblåsta bostadspriserna, den nerv-wracking webbtrafiken samt tillfällig Tremblor – på den positiva sidan, en av de mest spännande, Fascinerande städer i världen ligger i närheten.

Igår körde jag över bron för att umgås med min goda vän Cindy samt se det orientaliska konstmuseet, som ligger i stadens Civic Center-community (gratis bilparkering på söndagar!). Det finns en speciell utställning som händer nu kallad Couture Korea, där moderna modedesigners producerar sina egna tolkningar av standard Hanbok, de formella kläderna som används under koreanska helgdagar samt speciella tillfällen.

ANNONS

“Börja med” Vad är Hanbok? “(Traditionell koreansk kläder), utställningen undersöker historien såväl som tradition. Att betona Mid-to Late-Joseon-dynastinkläder av elitklassen (Yangban), de olika och avancerade Hanboken i Oskergalleriet markerar lämpliga metoder för dressing för män, kvinnor, såväl som barn, med kläder som uttrycker social status, ändrar Årstider, liksom speciella evenemang eller milstolpar i livet.

Reproduktionerna av Hanbok i detta galleri är baserade på omfattande forskning, inklusive senaste arkeologiska upptäckter. I vissa fall är porträtt samt genre målningar användbara källor för återskapande plagg av det förflutna. Utgrävningar av Joseon Tombs de senaste åren har utsatt många typer av kostymer som användes för att klänning den avlidne. De sparade kläderna har fungerat som huvudkällor för de återskapade verken i hela detta galleri. Hantverkare i Arumjigi Culture Keepers Foundation i Seoul anställde äkta, historiskt exakta processer samt produktionstekniker förutom historiskt lämpliga material för att göra standard Joseon-perioden. Denna forskningsstudie fortsätter, rekonstruerar såväl som omtolkning av Hanbok-traditionen, som inleder en ny ålder av förståelse för modeshistoria.

-San Francisco Oriental Art Museum

Åh, Hai!
Säg hej till Cindy!
Har inte museer den allra bästa belysningen?
De är också normalt ganska darn utmärkt på symmetri också.

Och kolumner! Museer rockar kolumnerna, mannen.
Klänningarna var magnifika, men de hade också skärmar av materialfärger som du verkligen kan röra, så du kan få en känsla av vad kapporna känner att du är, som om de är styva, mjuka, tunga eller ljusa.

Jag trodde var extremt cool, eftersom när jag går till museer, dödar det mig att inte kunna röra på displayerna …

En stor del av Hanboks var inneslutna i glasfall, så du kan cirkla runt dem och se detaljerna i ryggen också.

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

En kvinnas Hanbok i höstfärgerna på senap samt koppar. Detta var en av mina föredragna bitar.
Du kan röra tyget!
En annan kvinnors Hanbok
Detaljer, detaljer
Det finns bra erbjudanden att titta på
Och du kan också se kläderna från olika vinklar.
Jag tar en av var och en, tack.
Jag gillade också barnkläderna, särskilt de ceremoniella Hanboks för mycket första födelsedagar …

Traditionella Hanboks för kvinnor såväl som barn på sin allra första födelsedag
Jag önskar att jag kan kläna i det här.
Älska ärmarna
Tryck på tyget. Jag förstår att du vill.
Fancy Barnkläder
Så söt
Invecklad konstruktion
Det här är mänens hanboks. (Min fave är den rodna en i mitten.)

Displayen sponsras av två hudvårdsmärken – Amorepacific samt Sulwahsoo – såväl som körs med 4 februari (så bara några fler dagar). Om du är i området är biljetter till museet $ 15 vardera (det finns en extra $ 5 avgift för att se Couture Korea-utställningen). Biljetter erbjuds på museet såväl som online.

Det finns också en hel del mer att se än Couture Korea utställningen. Det finns skulpturer, målningar och andra konstverk från hela Asien. Det är ett stort museum. Cindy liksom jag gick vilse på de övre våningarna några gånger.

Innan jag gick till museet, Cindy och jag hade brunch mycket först på en plats som heter Ytterlands, som ligger i den yttre solnedgången i staden nära där Cindy bor.

Det blir skrivet hela tiden som en av platserna för att välja söndagsbrunch i SF, liksom jag inte kan vara oense. Jag trodde att det var delish! Ovanliga smakkombinationer, som jag hade något som heter ägg i fängelse, som var en bit stor, läcker surdeg-y-bröd (som de gör på plats) med ett hål i det såväl som en solig sida upp ägg inuti, liksom Som på toppen var det broccoli, bacon samt torkade körsbär (!).

Ja, det var bra.

Äggen i fängelse (nedre vänstra) med broccoli samt torkade körsbär, såväl som Cindy och jag delade toast och potatis (tyvärr fick jag inte ett skott av Cindys chili.)
YuM!
Liksom livet förändras Ytterlands brunchmeny alltid …

ANNONS

Menyändringarna hela tiden, så du är alltid i för en överraskning. Gå tidigt om du kan för att förhindra väntan, eftersom linjen var lång (vi kom dit en halvtimme efter det öppnade såväl som var tvungen att vänta 20 minuter för att sitta).

Din vänliga gemenskapsberättigande missbrukare,

Kare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *